Mennyiség:
0 db
Fizetendő:
0 Ft
Megrendelés Kosár tartalma

Általános Szerződési Feltételek


Vásárlási információk

Webáruházunkban vásárlás kizárólag interneten keresztül a www.atbt.hu webcímen lehetséges. A www.atbt.hu címen való megrendeléssel a jelen dokumentumban leírt feltételeknek megfelelően vásárlási szerődés jön létre az AT B.T. és a megrendelést leadó (továbbiakban “megrendelő”) között. A szeződés és a webáruház üzemeltetéséhez kapcsolatos dokumentumok, leírások nyelve magyar. Webáruházunkban csak regisztrációval vásárolhat, amennyiben elfogadja a vásárlási feltételeket. A felek között létrejött szerződés nyelve magyar. A létrejött szerződéseket az AT B.T. nem iktatja, később sem teszi papíron elérhetővé. A webáruházban feltűntetett nettó árak nem minősülnek közvetlen ajánlattételnek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk. A megrendelés véglegesítése fizetési kötelezettséget von maga után, melyet a vevő jelen ÁSZF elolvasásával kifejezetten tudomásul vesz. A megrendelés akkor lép életbe, amikor a rendelést telefonon, vagy e-mailben visszaigazoltuk.

Szállítási információk

Szállítási információinkat a fejlécben, találhatóFizetési, szállítási módmenüpontra kattintva érheti el.

 Áraink és fizetési feltételek:
  - Magyar Forintban értendők,
  - A webáruházban feltüntetett árak nem tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót.
  - Általában darabonként értendők (eltérést külön jelezzük),
  - Egyedi megállapodás és szerződés alapján lehetőséget biztosítunk hóközi 
    szállítólevélen történő kiszállításra és havonta egyszeri számlázásra.
  - Szállítási szerződés megkötése esetén, megállapodás szerinti egyedi fizetési 
    feltételeket tudunk biztosítani.
  - Csomagküldés esetén a fizetési mód, utánvétel vagy előre átutalás, kivételt képez az
    egyedi megállapodással rendelkező
 szerződéses partnereink
  - A számla végösszege tartalmazza az ÁFA-t illetve az esetleges szállítási költséget is.

Kiszállítási feltételek 

- Ingyenes házhoz szállítás nettó 20 000 Ft fölötti vásárlás esetén az ország területén!
 - Raktáron lévő terméket 24 órán belül kiszállítjuk Békéscsabán, saját gépkocsinkkal.
 - Ingyenes házhoz szállítás Békéscsabán értékhatártól függetlenül.
 - Kivételt képez a viszonteladóknál az típusú fénymásolópapír, melynél a termék
   leírásban külön jelezzük. Ezen termék szállítási költségét előzetesen egyeztetni kell!
 - Nettó 20.000,- Ft alatti vásárlásnál 2.000 Ft/csomag szállítási díjat számítunk fel
Egy csomag maximális súlya csomagolással együtt, 30 kg lehet. Kérjük ellenőrizze a csomag sértetlenségét, és ha megsérült a csomagban az áru, vagy hiányos, készítsen jegyzőkönyvet az átvételkor, mert ellenkező esetben reklamációt nem fogadunk el. A megrendelést, amennyiben minden termék raktáron van, a következő munkanapon postázzuk. Esetleges készlet hiány esetén telefonon egyeztetett időben tudjuk küldeni a megrendelt terméket. Az átvétel időpontja függ a futár cég munka rendjétől az adott településen, melyet nem tudunk befolyásolni. Nem áll módunkban futárral történő kiszállítás esetén időpontra történő kézbesítést biztosítani!

Webáruház használata

A webáruházban a regisztrációnál, illetve a rendelésnél kért adatokat a felhasználó köteles a valóságnak megfelelően megadni. A hibás kitöltésből eredő károkért felelősséget nem vállalunk. A webáruház használatához részletes információkat a láblécben, és a webáruházon belül aVevő tájékoztatómenüpontra kattintva érheti el. A feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek, a végleges árat a kosárba tett terméknél tekintheti meg! A webáruházban szereplő termékek adatlapján megjelenített képek illusztrációk, azok eltérhetnek a valóságostól! 

Adatkezelési tájékoztató

A www.atbt.hu webáruház üzemeltetője:
AT Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság
Rövidített név: AT B.T. 
5600 Békéscsaba, Dózsa Gy. út 17.
Adószám: 20824275-2-04 Cégjegyzék szám: 04-06-001872
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság adatnyilvántartási szám: NAIH-105059/2016.
Telefon/Fax: 06/66/447-640
Mobil telefon: 06/70/389-0569, 06/70/363-3099 

Szerver üzemeltető:
ZL Rendszerház Kft. (1134 Budapest, Lőportár utca 8. I. em. 4. )
Cégjegyzékszám: 01-09-734043 ADÓSZÁM: 13415239-2-41

További tájékoztatás az adatkezelésről a webáruház láblécében, az "Adatkezelési tájékoztató" menűpontban található!

Elállási jog

Elállási jogával élhet a 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelet a távollevők között kötött szerződésekről, 4.§ és 5 § szerint. A nyilatkozat sablont a "Dokumentumok" menűpontban található linkről töltheti le.
- A fogyasztót indoklás nélküli elállási jog illeti meg

- Az elállási jog a termék átvételét követő 14 napon belül gyakorolható.
- A fogyasztó írásbeli elállása esetén elegendő, ha nyilatkozatát az elállási határidőn belül elküldi.
- Elállási szándékáról e-mailben, telefonon, vagy ajánlott postai levélben is értesíthet minket.
Vállalkozásunk a fogyasztó által kifizetett összeget 14 napon belül fizeti vissza, a fogyasztó
  egyedül az áru visszaküldésének költségeit viseli. 
- Webáruházunkban nem árulunk az elállási jogon kívül eső termékeket, így minden      
  webáruházunkban vásárolt termékre érvényesítheti elállási jogát.

1. Általános tudnivalók

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.atbt.hu weboldalon keresztül történik, és amely szolgáltatás az előzőekben meghatározott Felek között jön létre. A www.atbt.hu oldalon történő vásárlást a 2014. március 15. napját követő vásárlások esetében, az e napon hatályba lépett új Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, Hatodik Könyv, Kötelmi Jog 6:5. §, 6:7.§, valamint „Az elektronikus úton történő szerződések különös szabályai” fejezete 6:82. § - 6:85. §-ai; illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”), illetve 2014. június 12. napjáig - az addig megkötött szerződések esetében - a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet szabályozza. A 2014. június 13. napjától megkötött szerződésekre, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet előírásait alkalmazzuk.

1.2. A www.atbt.hu oldalon keresztül történő vásárlás elektronikus úton (pl. webáruházunkban vagy elektronikus levélben, magyar nyelven) leadott megrendeléssel lehetséges. A személyesen, üzleteinkben történő vásárlás nem minősül távollévők között megkötött szerződésnek, így nem tartozik jelen ÁSZF hatálya alá.

1.3. A www.atbt.hu weboldalon keresztül bárki vásárolhat, amennyiben elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. (A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 4. § 2. pontja szerint fogyasztónak csak természetes személy minősülhet. Nem vonatkozik ez a szabály a békéltető testületi eljárás kezdeményezési lehetőségre.)

1.4. A megrendelés - Vállalkozástól küldött visszaigazolással - interneten, írásban, magyar nyelven kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, amelyet iktatunk, és úgy kerül archiválásra, hogy utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.

2. Regisztráció

2.1. A www.atbt.hu oldalon vásárlásához szükséges a regisztráció, és a regisztrált  vásárlóknak lehetővé teszi a rendelés státuszainak nyomon követését, illetve a korábbi rendeléseinek a megtekintését. A webáruház használatához részletes információkat a láblécben, és a webáruházon belül aVevő tájékoztatómenüpontra kattintva érheti el.

2.2. A Vállalkozást az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Vállalkozást nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél jelszava illetéktelenek számára bármely (nem a Vállalkozásnak felróható) okból hozzáférhetővé válik. A hibásan rögzített adatok megváltoztatására, bejelentkezés után, a Adatmódosítás menüpontban van lehetőség. Aktív rendelést érintő adatok módosítására az Elérhetőségeink menűpontban található telefonszámokon, vagy e-mail címünkön van lehetőség.

2.3 . Regisztráció törlése
- Amennyiben Ön mint felhasználó a továbbiakban nem kívánja adatait tárolni, két módon
  törölheti adatait melyek visszaállíthatatlanul megsemmisülnek.
- Közvetlen törlés: bejelentkezés után a "Regisztráció törlése" menüpontban személyesen
  törölheti az összes személyes adatait.
- Adatok törlésének kérése: az oldalon található "Elérhetőségeink" menüpontban jelezze
  cégünk felé a regisztrációjának törlésének kérését, és egy munkanapon belül töröljük
  az Ön személyes adatait.
Az adatai a törlés után semmilyen formában nem tárololódnak és nem visszaállítható!
Csak abban az esetben regisztráljon, amennyiben adatkezelésünket és az Általános szerződési Feltételeinket (ÁSZF) elfogadja! A jogi nyilatkozat és az Adatkezelési Tájékoztató el nem olvasása nem mentesíti a felhasználót az adatkezelési szabályaink alól!

3. Megrendelés

3.1. A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról, vagy a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. Ha termékeinkkel kapcsolatban kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

3.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely forintban értendő . A csomagolás és kiszállítás (fuvardíj, postaköltség) költségeiről a Fizetési, Szállítási mód menűpont alatt adunk tájékoztatást.

3.3. A www.atbt.hu oldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát fenntartjuk azzal, hogy a módosítás a www.atbt.hu oldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

3.4. A www.atbt.hu webáruház a megrendelés megérkezését követően a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) automatikusan visszaigazolja. A szerződés a Felek között a visszaigazolással (lásd 1.4. pontot) jön létre. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül az Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Vállalkozás ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

3.5 A Vállalkozást az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, felelősség nem terheli.

3.6. A rendelések feldolgozása, a vevőszolgálati feladatok végzése munkanapokon, hétfőtől-péntekig 8:00-13 óráig történik. Az ezt követően, szombaton és vasárnap illetve munkaszüneti napokon beérkezett megrendelések feldolgozása és postára adása a következő munkanapon kezdődik meg.

4. Szállítási és fizetési feltételek

 
  - Magyar Forintban értendők,
  - A webáruházban feltüntetett árak nem tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót.
  - Általában darabonként értendők (eltérést külön jelezzük),
  - Fizetés közintézmény részére minimum 10, maximum 30 napos átutalásra van 
    lehetőség, további vásárlónál megegyezés szerint.
  - Egyedi megállapodás és szerződés alapján lehetőséget biztosítunk hóközi 
    szállítólevélen történő kiszállításra és havonta egyszeri számlázásra.
  - Szállítási szerződés megkötése esetén, megállapodás szerinti egyedi fizetési 
    feltételeket tudunk biztosítani.
  - Csomagküldés illetve kiszállítás esetén a fizetési mód, utánvétel vagy előre  
    átutalás, kivételt képez az egyedi megállapodás, valamint a szerződéssel
    rendelkező partnereink részére az átutalásos fizetési mód választása.
  - A számla végösszege tartalmazza az ÁFA-t illetve az esetleges szállítási költséget is.

Kiszállítási feltételek:
 
 - Ingyenes házhoz szállítás nettó 20 000 Ft fölötti vásárlás esetén az ország területén!
 Raktáron lévő terméket 24 órán belül kiszállítjuk Békéscsabán, saját gépkocsinkkal.
 - Ingyenes házhoz szállítás Békéscsabán értékhatártól függetlenül.
 - Kivételt képez az a típusú fénymásolópapír, melynél a termék leírásban külön jelezzük.
   Ezen termék szállítási költségét előzetesen egyeztetni kell!
 - Nettó 20.000,- Ft alatti vásárlásnál 2.000 Ft/csomag szállítási díjat számítunk fel!
   Egy csomag maximális súlya csomagolással együtt, 30 kg lehet.
   Kérjük ellenőrizze a csomag sértetlenségét, és ha megsérült a csomagban az áru,
   vagy hiányos, készítsen jegyzőkönyvet az átvételkor, mert ellenkező esetben 
   reklamációt nem fogadunk el. A megrendelést, amennyiben minden termék raktáron
   van, a következő munkanapon postázzuk. Esetleges készlet hiány esetén telefonon
   egyeztetett időben tudjuk küldeni a megrendelt terméket. Az átvétel időpontja
   függ a futár cég munka rendjétől az adott településen, melyet nem tudunk befolyásolni.
   Nem áll módunkban futárral történő kiszállítás esetén időpontra történő kézbesítést!

5. Elállási joga, módja, következményei

5.1. A leadott és visszaigazolt rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó szabályozást a 17/1999. (II.5). Korm. rendelet tartalmazta a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) hatálybalépéséig. A 2014. június 13. napja után kötött szerződésekre már ennek szabályai vonatkoznak.

5.2. A Korm. rendelet értelmében a Fogyasztó indokolás nélkül gyakorolhatja elállási jogát - fő szabályként - a termék átvételétől számított 14 napon belül.

5.2.1. A Fogyasztót a 14 napon belüli indokolás nélkül megillető elállási és felmondási jog alóli kivételeket a Korm. rendelet 14. pontja részletezi.

Ezek közül külön is kiemeli a Vállalkozás, hogy nem illeti meg az ilyen elállási jog a Fogyasztót
- olyan termék tekintetében, amelynek ára a vállalkozás által nem befolyásolható,
- romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az
  átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
- olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul
  vegyül más termékkel.

5.3. A szerződéstől való elállást nyilatkozattal kell bejelenteni. A bejelentést a Vállalkozás elérhetőségeiken írásban kell megtenni (postai úton: 5600 Békéscsaba, Dózsa Gy. út 17.-es címen.; vagy e-mailben: atbt@atbt.hu címre). A telefonon tett bejelentést a Vállalkozás elállásként/felmondásként nem rögzíti.

Az elállási nyilatkozatot a Fogyasztó a Vállalkozáshoz való eljuttatásával a saját megfogalmazású elállási nyilatkozatban gyakorolhatja. A jog gyakorlása határidőben történik, ha a nyilatkozatot a 14 napos határidő lejárta előtt elküldték. A nyilatkozat 14 napon belüli elküldését a Fogyasztónak kell igazolnia.

5.3.1 A Korm. rendelet 11. § (1) bekezdése írja elő, hogy ha a szerződés megkötését megelőzően a Vállalkozás nem ad tájékoztatást az indokolás nélküli felmondás lehetőségéről, határidejéről, feltételeiről, úgy az indokolás nélküli felmondás lehetősége 12 hónappal meghosszabbodik. Ha e 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, akkor a felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított tizennegyedik napon jár le.

A Vállalkozás a szerződés előtti tájékoztatási kötelezettségének jelen ÁSZF 5.2., 5.2.1., 5.3., pontjaiban, illetve a megrendelés visszaigazolásakor tesz eleget.

5.4. A termék átvételi időpontja: házhozszállítás esetében a futártól való átvételtől számítandó. Ezek a bolti blokkal/számlával, ill. a futártól, illetve az átvételi pontnál kapott nyugtával, bizonylattal bizonyíthatóak.

5.5. A Fogyasztó a 14 napon belüli elállás esetében a sértetlen terméket a számlával/nyugtával vagy annak másolatával, saját költségén küldje, vagy személyesen szolgáltassa vissza a Vállalkozás címére (5600 Békéscsaba, Dózsa Gy. út 17.).

5.5.1. A Fogyasztó a terméket, az elállás közlését követően haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül köteles visszaküldeni, vagy átadni. Ennek közvetlen költsége a Fogyasztót terheli.

5.5.2. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére a Vállalkozásnak nincs lehetősége!

5.5.3.. Abban az esetben, ha a terméket a Fogyasztó használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen visszajuttatni, ezáltal az eredeti állapot nem állítható helyre, akkor a Vállalkozás érvényesítheti az ebből eredő kárának megtérítését. A Fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

5.5.4. A Vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését is.

5.5.5. A Vállalkozás legkésőbb, az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül téríti vissza a Vásárló által megfizetett teljes összeget (beleértve ebbe a 4.1. pont alatti költséget is), a Vásárló által igénybevett fizetési móddal megegyező módon. A Vállalkozás a visszatérítendő összeget mindaddig visszatarthatja, ameddig a Fogyasztó a terméket nem szolgáltatta vissza, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.

6. Jótállás, szavatosság

6.1. A 2014. március 14. napjáig megvásárolt termékek jótállására és a szavatosságára a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben [Ptk.] foglalt mindenkor hatályos rendelkezései az irányadók [248. §, 305. § - 311/A. §].

6.2. A 2014. március 15. napjától megkötött szerződések esetében a termékek jótállásával, kellék-, vagy termékszavatosságával összefüggésben a 2013. évi V. törvény (új Ptk.) rendelkezései szerint kell eljárni [Jótállás: 6:171. § - 6:173. §, kártérítési igény: 6:174. §; Hibás teljesítés: 6:157. § - 158. §, 177. § - 178. §; Kellékszavatosság: 6:159. § - 6:167. §; Termékszavatosság: 6:168. § - 6:170. §].

7. Egyebek

7.1. A Vállalkozás az Ügyfél által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Vállalkozás az Ügyfél adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Vállalkozás alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el (pl. futárszolgálat). A Vállalkozás az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

7.2. A Vállalkozás bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. 

Panasz és reklamáció kezelés

1. Az Ügyfél panasz és reklamáció kezelésére a következő elérhetőségegeken keresztűl ad lehetőséget a Vállalkozás:
a.) Személyesen a vállalkozás telephelyén nyitvatartási időben.
b.) A Vállalkozás ELÉRHETŐSÉG menüpontjában található elérhetőségeiken (telefon, email), illetve levélben.
c.) A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek értékhatártól függően a Békés Megyei Bíróság (Gyulai Törvényszék 5700 Gyula, Béke sugárút 38.), illetve a Békéscsabai Járásbíróság (5600 Békéscsaba, Árpád sor 4.) kizárólagos illetékességének vetik alá magukat. Ezt megelőzően a fogyasztóvédelemről szóló jogszabályok alapján a Fogyasztó a panaszát előterjesztheti a lakhelye szerinti illetékes megyei, vagy a Békés Megyei Békéltető Testület, 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.  címén és az illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőségnél. Békéscsabai Járási Hivatal Cím: 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Pf.: 512. Telefonszám: 06-66/528-320.